Gyógytea

Az Orbáncfű sokszínű jótékony hatása

Az Orbáncfű sokszínű jótékony hatása

Keresed a tökéletes módját, hogy ezt a nyarat jókedvvel és felszabadultan tölthesd? Az orbáncfű készítmények remek választások lehetnek idegeskedés, depresszió és egyéb panaszok enyhítésére. Ne hagyd, hogy az érzéseid eluralkodjanak rajtad! Olvasd el cikkünket, és tedd könnyedebbé mindennapjaidat!

Ha szeretnéd kibővíteni ismereteidet az orbáncfű jótékony hatásairól a nyári bulik idején, folytasd az olvasást!

Manapság egyre többen preferálják a gyógynövényes készítményeket a mesterséges gyógyszerek helyett a problémáik kezelésére. Ennek köszönhetően az orbáncfű hatalmas népszerűségre tett szert. Elsősorban hangulatjavítóként, antidepresszánsként, stresszoldóként és nyugtatóként használják. Mindig tanácsos azonban konzultálni orvosoddal az alkalmazandó adagokról, hogy teljes mértékben kihasználhasd az orbáncfű pozitív hatásait.

Hogyan lehet kihasználni az orbáncfüvet?

Tudtad, hogy az orbáncfű nem csak belsőleg, hanem külsőleg is hatékonyan alkalmazható? Bár már említettük, hogy az orbáncfű felhasználása rendkívül sokoldalú, most bővebben kifejtjük ezt neked.

Az orbáncfű belsőleges használata

Gondoltál már arra, hogy egy csésze finom meleg orbáncfű tea milyen jólesik? Ha igen, akkor jó úton jársz, mert az orbáncfű teakeveréket könnyedén elkészítheted. Emellett elérhetőek olyan gyorsan használható orbáncfű készítmények is, mint kapszulák, tabletták, olajok, krémek és cseppek.

Ha mégis inkább egy nyugtató orbáncfű teára vágysz a nyári estéken, íme, hogyan készítheted el:

  1. Készíts elő egy teafiltert 2-4 gramm orbáncfű levelekkel (ne használj fém szűrőt, mivel az nem engedi megfelelően kiszivárogni a gyógynövény hatóanyagait), majd helyezd a bögrédbe.
  2. Forrald le 2,5 deciliter forró vízzel. Hagyd állni körülbelül 15 percig, majd szűrd le. Ezt követően már fogyaszthatod a nyugtató hatású teádat.

Milyen pozitív hatásai vannak az orbáncfű belsőleges használatának?

Segíthet gyomorproblémák esetén: Az orbáncfű teák régóta ismertek és használatosak a gyomorproblémák kezelésére. Ezenkívül képes lehet az emésztés javítására, a gyomorsavszint csökkentésére, valamint segítséget nyújthat epehólyag-problémák és gyomorfekély esetén.

Segíthet az alkohol és nikotinfüggőség leküzdésében: Ha próbálsz megszabadulni a rossz szokásoktól, és stresszesebb vagy, az orbáncfű kivonat segíthet csökkenteni az alkohol és nikotin iránti vágyat, miközben tisztítja a májat.

Immunrendszer erősítő: Az orbáncfű hagyományosan népszerű volt az immunrendszer erősítésére. A gyógynövény vírusölő hatással is rendelkezik, és hasznos lehet herpesz, hepatitisz B és C vírusok, valamint HIV vírusok kezelésére.

Milyen pozitív hatásai vannak az orbáncfű külső használatának?

Sebek kezelése: Az orbáncfű ideális fertőtlenítő és vírusölő szer, így kiválóan alkalmas sebek és horzsolások tisztítására és kezelésére. Emellett nyugtatja a sérült bőrt is.

Egyéb alkalmak, amikor az orbáncfű készítmények hasznosak lehetnek:

  • Fogínygyulladás esetén
  • Aranyeres panaszoknál
  • Idegi kimerültség kezelésére
  • Alvászavarok esetén
  • AIDS kezelésére
  • Vesebántalmaknál
  • Depresszió tüneteinek enyhítésére
  • Torok- és mandulagyulladás esetén



Termékek a kategóriából gyógytea

Adamo nyírfalevél 50 g
eáját vese- és hólyagbántalmak ellen vizelethajtóul használják

Dr.flóra sóbarlang tea 25x1g 25 g
A teakeverék gyógynövényei tiszta és könnyű légzést biztosítanak szervezete számára. Az összetevők együttesen segítenek Önnek abban, hogy a légutak egészségét megőrizze, a hurutos tüneteket, köhögési nehézségeket enyhítse....

Fitodry orbáncfű 50 g
Az orbáncfű főzete nyugtalanság, enyhe neurotikus, depressziós panaszok, hangulati zavarok enyhítésére alkalmazható.

Fitodry zöld tea 100 g
A Fitodry Zöld tea kiváló antioxidáns tulajdonsága miatt immunrendszer erősítő. Élénkítő hatása miatt a kávé alternatívájaként is iható. Gyorsítja az anyagcserét, segíti a zsírok bontását. A szív- és érrendszeri megbetegedésekben...

Naturland salaktalanító tea 25x1g 25 g
Tisztító,salaktalanító kúra végzésére ajánlott a Salaktalanító teakeverék. Amikor sokat eszünk, túlterheljük szervezetünket, minden szervünket, amely az emésztésben részt vesz. Igy az évek során méregként, salakanyagként nagy...

Olvassa el más cikkeinket is


Zoltán Tárnok

Zoltán Tárnok

Zoltán 2005 óta az egészséges táplálkozás és életmód elkötelezett híve. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett táplálkozástudományi diplomát, majd több mint egy évtizedet töltött el az egészség és wellness iparágában, mely során számos szakmai cikket és tanulmányt írt. 2015-ben csatlakozott a SzivarvanyNaturVilag magazinhoz, és azóta vezeti a szerkesztőséget, ahol szenvedélyével és szakértelmével inspirálja olvasóit az egészséges életmód iránt.
Zoltán hisz abban, hogy az egészséges táplálkozás nemcsak a test, hanem a lélek számára is táplálék. Szabadidejében szívesen főz, túrázik és részt vesz különböző wellness workshopokon. Célja, hogy olvasóival megossza az egészséges táplálkozás és az aktív életmód előnyeit, és hozzájáruljon egy tudatosabb és egészségesebb társadalom kialakulásához.