Illóolaj

Tudtad, hogy az illóolajok nevüktől eltérően nem olajok?

Tudtad, hogy az illóolajok nevüktől eltérően nem olajok?

Bár állagukban hasonlítanak a zsíros olajokhoz, kémiai összetételük teljesen eltérő. Az olajok jellemzője, hogy fehér papírra cseppentve zsíros foltot hagynak, és szobahőmérsékleten alig párolognak.

Ezzel ellentétben az illóolajok gyorsan elpárolognak még szobahőmérsékleten is, általában nyomot sem hagyva. Azonban vannak olyan illóolajok, amelyek színes összetevőket tartalmaznak, és ezek színes foltot hagyhatnak (például narancs, pacsuli, vetiverfű, kék kamilla stb.)

Fontos megjegyezni, hogy az illóolajok foltjai fajtától függően lassabban is elpárologhatnak, mivel az illóolajok állaga és sűrűsége is változó.

Az illóolajok koncentrált esszenciák

Ezért általában drágábbak, mint a szintetikus illatanyagok. Az ár gyakran tükrözi a minőséget, különösen terápiás használat esetén.

Az aromaterápiához csak a legmagasabb minőségű és legtisztább illóolajok alkalmasak.

Az illóolajok árazása

Az illóolajok ára több tényezőtől függ, többek között:

  • Százalékos hozam: Ez függ a növényi résztől, az évszaktól, a napszaktól, sőt a talaj minőségétől is. Például a rózsa vagy jázmin illóolajok drágák.
  • Származási hely: Az ár függ az illóolaj származási helyétől is. Például a Kínából származó jázmin olaj olcsóbb lehet, mint a Marokkóból importált.
  • Termesztés helye: Az olaj minősége a termesztés helyétől is függ. Például a bergamott illóolaj a legjobb minőségű, ha Olaszországból származik, míg a teafaolaj Ausztráliából.



Termékek a kategóriából illóolaj

Aromax fodormenta illóolaj 10 ml
A fodormenta olaja antimikrobiális, görcsoldó, szélhajtó, epehajtó, nyákoldó, féreghajtó és külsőleg alkalmazva zsíroldó hatású. Az illóolaj elsősorban emésztésjavító és szájápolókészítmények összetevőjeként, de cellulit...

Aromax narancs illóolaj 10 ml
A narancsolajat elsősorban légtér-illatosításra, valamint masszázs- és fürdőolajok alkotórészeként alkalmazzák.

Bálint kozmetikum ausztrál esszenciális teafaolaj 30 ml
100 %-os gyógyszerkönyvi tisztaságú ausztrál teafaolaj. Külsőleg alkalmazható a bőr fertőzéses és gombás megbetegedéseinek kezelésére, pattanásra, korpásodásra, száj és fogínygyulladásra, lábfürdőhöz, rovarcsípés okozta viszkető...

HERBY'S EUKALIPTUSZ OLAJ XXL 20ML
100%-os tisztaságú erdeifenyő illóolaj. Nem tartalmaz: adalékanyagokat, tartósítószereket, oldószereket, alkoholt, hígítószereket, színezékeket és egyéb mesterséges anyagokat.

Panarom ILLÓOLAJKEVERÉKEK SZAUNÁBA Zen
Stresszoldó, feszültség oldó, harmonizáló illóolaj-keverék párologtatóba, diffúzorba

Olvassa el más cikkeinket is


Zoltán Tárnok

Zoltán Tárnok

Zoltán 2005 óta az egészséges táplálkozás és életmód elkötelezett híve. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett táplálkozástudományi diplomát, majd több mint egy évtizedet töltött el az egészség és wellness iparágában, mely során számos szakmai cikket és tanulmányt írt. 2015-ben csatlakozott a SzivarvanyNaturVilag magazinhoz, és azóta vezeti a szerkesztőséget, ahol szenvedélyével és szakértelmével inspirálja olvasóit az egészséges életmód iránt.
Zoltán hisz abban, hogy az egészséges táplálkozás nemcsak a test, hanem a lélek számára is táplálék. Szabadidejében szívesen főz, túrázik és részt vesz különböző wellness workshopokon. Célja, hogy olvasóival megossza az egészséges táplálkozás és az aktív életmód előnyeit, és hozzájáruljon egy tudatosabb és egészségesebb társadalom kialakulásához.