Olívaolaj

Olívaolaj a Bőrön: Mítosz vagy Valóság?

Olívaolaj a Bőrön: Mítosz vagy Valóság?

Az olívaolaj ténylegesen előnyös a bőr számára? Bőrgyógyászunk válasza meglepetést okozhat Az olívaolaj számos háztartásban kedvelt választás az arcápolás terén, azonban nem garantált, hogy kizárólag pozitív hatásokat vált ki.

A modern korban számtalan kozmetikai termék áll rendelkezésre, ami gyakran nehezíti a megfelelő bőr- vagy hajtípushoz illő termékek kiválasztását. Ez vezetett sokakat az otthoni szépségápolás felé, ahol természetes alapanyagokat használva keresik a szépség és egészség titkát olcsón.

Viszont kevesen veszik figyelembe, hogy egy adott anyag általánosan jó tulajdonságokkal bírhat, de nem mindenkinek használ, vagy hogy helyesen alkalmazzák-e. Az olívaolaj egy ilyen népszerű természetes összetevő, melyet évezredek óta használnak az emberek hajuk szépítésére vagy a száraz arcbőr hidratálására, azonban nem biztos, hogy ez mindig előnyös.

Megosztó kutatási eredmények Az olívaolaj bőrápolási előnyeit illetően a tudományos közösségben is eltérő nézetek uralkodnak. Egyes tanulmányok szerint természetes gyulladáscsökkentő, amely elősegíti a sebek gyógyulását és antioxidánsokban gazdag. Más vélemények szerint azonban kiszáríthatja a bőrt, és az olajsav tartalma miatt eltömítheti a pórusokat. Mona Gohara, a Yale Egyetem bőrgyógyász klinikai professzora szerint a valóság valahol középen van.

Jótékony hatású a bőrre?

  • Az olívaolajnak vannak előnyei a bőr számára, de számos más kozmetikai termék is hatékony, anélkül, hogy a zsíros arcbőr és a pórusok eltömődésének kockázatával kellene számolni - véli a bőrgyógyász. Mit csinál valójában az olívaolaj a bőrrel? Az olajok általában lezárják a bőr nedvességtartalmát. Az olívaolaj, bár önmagában nem hidratál, segíthet a bőr természetes nedvességtartalmának megőrzésében, ha az már hidratált.

  • Az olívaolaj súlyos lehet, így elősegítheti a baktériumok szaporodását, amelyek eltömíthetik a pórusokat - mondja Gohara. Részben komedogén, vagyis előidézheti a mitesszerek és pattanások képződését, bár ez függ az egyéni bőrtípustól. Használati tippek Ha a bőr hajlamos a zsírosodásra és pattanásokra, akkor az olívaolaj használata nem ajánlott, de extrém száraz bőr esetén hasznos lehet. Ebben az esetben is fontos, hogy ne közvetlenül a száraz bőrre vigyék, hanem egy már felvitt hidratálókrém tetejére kenjenek egy vékony réteget, így az olaj segíthet a hidratáló hatásának fokozásában. olivaolaj

Az olívaolajnak bizonyosan vannak előnyei, és helyesen használva javíthatja a bőr állapotát, de óvatosan kell vele bánni. A nézet, hogy ez a termék minden bőrtípusra egyaránt csodaszer, távol áll a valóságtól. Bőrápolás fűszerekkel otthon Drága kozmetikumok nélkül is lehet javítani a bőr feszességén vagy az ajkak teltségén. Ezeket a fűszereket valószínűleg otthon is megtalálja, így könnyedén készíthet egy arcpakolást.



Termékek a kategóriából olívaolaj



Extra szűz prémium görög olíva olaj 1000 ml
TermékleírásAjánljuk salátákhoz, főzéshez és sütéshez füstpont alatti (210 °C) hőmérsékleten; a mediterrán diéta alapja, kiváló májtisztító; ajánlott koleszterin-mentes diétához; a gyártó kifejezetten javasolja a fogyasztását...

Foufas pomace oliva pogácsaolaj 500 ml
Olívapogácsa (törköly) és extra szűz olívaolaj keveréke, alacsony, 0,4%-as savtartalommal. Az olívatörkölyből való olajkinyerés és finomítás szigorú ellenőrzési feltételei biztosítják a termék kiváló minőségét. A Foufas görög...

Goccia doro oliva olaj pomace puglia 1000 ml
Összetevők: Finomitott olivapogácsaolaj 90%. Extra szűz olivaolaaj 10%. Netto tömeg 1 l. Származási hely: Olaszország

Olvassa el más cikkeinket is


Zoltán Tárnok

Zoltán Tárnok

Zoltán 2005 óta az egészséges táplálkozás és életmód elkötelezett híve. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett táplálkozástudományi diplomát, majd több mint egy évtizedet töltött el az egészség és wellness iparágában, mely során számos szakmai cikket és tanulmányt írt. 2015-ben csatlakozott a SzivarvanyNaturVilag magazinhoz, és azóta vezeti a szerkesztőséget, ahol szenvedélyével és szakértelmével inspirálja olvasóit az egészséges életmód iránt.
Zoltán hisz abban, hogy az egészséges táplálkozás nemcsak a test, hanem a lélek számára is táplálék. Szabadidejében szívesen főz, túrázik és részt vesz különböző wellness workshopokon. Célja, hogy olvasóival megossza az egészséges táplálkozás és az aktív életmód előnyeit, és hozzájáruljon egy tudatosabb és egészségesebb társadalom kialakulásához.