B vitamin

Intelligencia fejlesztő tápanyagok a tanévkezdéshez

Intelligencia fejlesztő tápanyagok a tanévkezdéshez

A nyár vége nem csak az idő hűvösebbé válását, hanem az iskolakezdést is jelenti sokak számára. Legyen szó általános iskolásról, középiskolásról vagy egyetemi hallgatóról, az agy terhelése mindig növekszik - ehhez pedig a megfelelő támogatásra van szükség. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, milyen tápanyagokat érdemes fogyasztani az iskolai napokon, hogy támogassuk az agy működését.

Mint a test különböző szervei vagy izmai, az agyunk is megfelelő tápanyagokra van szükség ahhoz, hogy hatékonyan működjön. Az agyunk a testünk egyik legbonyolultabb része, amely még mindig sok megválaszolatlan kérdést rejteget. Szerencsére a népgyógyászat és az orvostudomány kutatásainak köszönhetően sok természetes vitamin és ásványi anyag ismert, amelyek pozitív hatással vannak a kognitív funkciókra. Bizonyos vitaminok hiánya nehezítheti az emberi kognitív funkciókat, például az emlékezést és a problémamegoldást. Az iskolai tanulás során az agy sok energiát igényel, és tápanyagok nélkül mentális fáradtságot okozhat. A következőkben megvizsgáljuk, milyen ásványi anyagok és vitaminok támogathatják az agy működését, hogy könnyebb legyen a tanulás és a kihívások megoldása.

B-Vitaminok - Az Intelligencia Kulcsa

A B-vitaminok családja nélkülözhetetlen a szervezet számára számos folyamatban. Ezek a vitaminok szükségesek a sportoláshoz, az immunrendszer fenntartásához és az idegi impulzusok átviteléhez is.

  • A B1-vitamin fontos a idegsejtek építéséhez és az agy ingerületvezetőként működik.
  • A B5-vitamin segít a szervezetnek más tápanyagok, például vitaminok és ásványi anyagok felszívódásában és hasznosulásában.
  • A B6-vitamin ismert hangulatszabályzóként, hiánya esetén az ember fáradékonyabb és csökken a koncentráció.
  • A B7-vitamin, vagy biotin, fontos szerepet játszik az agyi anyagcsere folyamatokban.

E-Vitamin - Az Agyvédő

Az E-vitamin kiváló antioxidáns, amely képes megvédeni a sejteket a károsodástól. Emellett az E-vitaminnak pozitív hatása van az agy működésére is, és gyakran alkalmazzák az Alzheimer-kór elleni küzdelemben.

Magnézium - Az Éberség Minőségéért

A magnézium segíthet sportolás közben, tanulás során és izomgörcsök esetén is, mivel fontos szerepet játszik a testi és idegi funkciók megfelelő működésében. Magnéziumhiány esetén az ember fáradékonyabb lehet, és nem tud teljes erőbedobással fizikai tevékenységeket végezni. A megfelelő magnéziumbevitel az agyserkentő hatásokat is elősegítheti, növelve a koncentrációt.

Omega-3 Zsírsavak - Az Intelligencia Építőkövei

Az omega-3 zsírsavak magas mennyiségben megtalálhatók például a lazacban és a különböző halakban. Fontos szerepet játszanak az idegrendszer fejlődésében és a kognitív képességek kialakításában. Különösen fontos, hogy a fiatalok, például a tinédzserek elegendő mennyiségű omega-3 zsírsavat jussanak hozzá.

Ginko Biloba - Az Oxigénfelvevő

A Ginko Biloba régóta jelen van a kínai népi gyógyászatban pozitív hatásai miatt. A Ginko Biloba szedése segíthet növelni az agy oxig



Termékek a kategóriából b vitamin

BIOCO B6-VITAMIN P-5-P 20MG BIOAKTÍV TBL
A BioCo® BIOAKTÍV termékcsalád készítményei kizárólag biológiailag aktív molekulaformában tartalmazzák a hatóanyagokat, melyek a szervezet számára átalakítás nélkül, azonnal hasznosíthatók. A B6-vitamin biológiailag aktív formája...

BIOCO MEGA-B B-VITAMIN KOMPLEX TABL.60DB
A BioCo® MEGA-B vitaminkészítmény magas dózisban, komplex formában biztosít B-vitamin pótlást, mindössze napi 1 filmtabletta fogyasztásával. A készítmény kizárólag bioaktív folát formában tartalmaz folsavat, jelentős, 400 μg mennyiségben....

DR Herz Biotin + Szerves Cink 60 db kapszula
A Biotin segíthet fenntartani az egészséges hajat és bőrt. Hozzájárulhat a makrotápanyagok normál anyagcseréjének fenntartásához és segíti idegrendszerünk megfelelő működését. Biotin (B7-vitamin) - a vízben oldódó vitaminok csoportjába...

SWANSON B-KOMPLEX KAPSZULA 100DB
Kifejezetten arra van kialakítva, hogy feltöltse a leginkább igényelt tápanyagokat a nagyon stresszes időszakokban, minden kapszulája ötvözi a B vitaminok bőséges kínálatát a nagy hatásfokú C-vitamin erős antioxidáns védelmével. Adag:...

Vitaking B-12 vitamin 1000 mcg (90) kapsz.
B-12 Vitamin – természetben előforduló formában B-12 vitamin természetben előforduló összetevőkkel. Termékünk 500µg metilkobalamint 250mg hidroxokobalamint és 250mg 5’-deoxiadenozilkobalamint tartalmaz kapszulánként. (a B12 természetben...

Olvassa el más cikkeinket is


Zoltán Tárnok

Zoltán Tárnok

Zoltán 2005 óta az egészséges táplálkozás és életmód elkötelezett híve. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szerzett táplálkozástudományi diplomát, majd több mint egy évtizedet töltött el az egészség és wellness iparágában, mely során számos szakmai cikket és tanulmányt írt. 2015-ben csatlakozott a SzivarvanyNaturVilag magazinhoz, és azóta vezeti a szerkesztőséget, ahol szenvedélyével és szakértelmével inspirálja olvasóit az egészséges életmód iránt.
Zoltán hisz abban, hogy az egészséges táplálkozás nemcsak a test, hanem a lélek számára is táplálék. Szabadidejében szívesen főz, túrázik és részt vesz különböző wellness workshopokon. Célja, hogy olvasóival megossza az egészséges táplálkozás és az aktív életmód előnyeit, és hozzájáruljon egy tudatosabb és egészségesebb társadalom kialakulásához.